Praleisti turinį

Ašvaganda

Ašvaganda (moksliniu pavadinimu Withania somnifera), taip pat žinoma kaip Indų ženšenis arba Vindžanis, yra augalas, plačiai naudojamas tradicinėje indų medicinoje - Ajurvedoje. Šis augalas yra garsus dėl savo adaptogeninių savybių ir...

Ašvaganda (moksliniu pavadinimu Withania somnifera), taip pat žinoma kaip Indų ženšenis arba Vindžanis, yra augalas, plačiai naudojamas tradicinėje indų medicinoje - Ajurvedoje. Šis augalas yra garsus dėl savo adaptogeninių savybių ir naudingų poveikių organizmui.

Dažniausiai, mitybos racionui papildyti ar norimam poveikiui išgauti yra naudojama ašvagandos šaknis, kurioje sukuapiama daug vertingų fitocheminių junginių, pvz.: vitanolidų, alkaloidų ir saponinų. 

Nauda sveikatai

Vienas didžiausių ašvagandos privalumų yra jos adaptogeninės savybės. Ji padeda organizmui prisitaikyti prie streso ir padidinti atsparumą įvairioms fizinėms, emocinėms ir stresinėms aplinkos įtakoms . 

Be to, ašvaganda pasižymi teigiamu poveikiu nervų sistemai. Ji turi raminamąjį poveikį, gali padėti pagerinti nuotaiką bei išlaikyti emocinę pusiausvyrą. Ašvagandos šaknis yra labai vertinama dėl savo poveikio streso, nerimo mažinimui ir miego kokybei. Ji gali padėti sumažinti kortizolio, streso hormono, - lygį organizme, pagerinti miego kokybę ir padidinti energijos lygį.

Ašvaganda taip pat gali turėti teigiamą poveikį imuninei sistemai, padėdama stiprinti jos veikimą ir padidindama organizmo atsparumą ligoms ir infekcijoms. Ji taip pat gali turėti priešuždegiminį poveikį organizmui - padėti organizmui kovoti su uždegimai ir jų sukėlėjais.

Be to, ašvaganda gali būti naudinga hormonų pusiausvyros palaikymui. Ji gali padėti reguliuoti streso hormonus, pvz.: kortizolį, ir pagerinti lytinių hormonų balansą. Dėl šios priežasties ji gali būti naudinga moterims, siekiančioms palaikyti hormoninę sveikatą ir sureguliuoti menstruacinį ciklą.

Svarbu paminėti, kad prieš pradedant vartoti ašvagandą ar kitus maisto papildus, svarbu pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu, ypač jei turite kokių nors sveikatos sutrikimų arba vartojate vaistus.

 

Vartojimas

Aswagandha gali būti vartojama įvairiomis formomis: kapsulėmis, arbatomis ar sveikatinančiais kokteiliais su ašvagandos milteliais ar ekstraktais, įskaitant miltelius, ekstraktus, kapsules arba kaip dalį maisto papildų. Vartojimo dozė ir režimas gali skirtis priklausomai nuo individualių poreikių, sveikatos būklės ir gamintojo rekomendacijų. Čia pateikiama tik bendro pobūdžio informacija apie ašvagandos vartojimą:

  1. Patariama pradėti nuo mažesnių dozių: ypač jei pradedate vartoti ašvagandą pirmą kartą. Vėliau palaipsniui dozę galima didinti, stebint organizmo reakciją. Tai padės nusistatyti individualiai tinkančią dozę.

  2. Pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu: ypač jei turite esamų sveikatos sutrikimų ar vartojate vaistus. Jie galės suteikti individualią konsultaciją ir vartojimo rekomendacijas atsižvelgiant į jūsų asmeninę situaciją ir esamą sveikatos būklę.

  3. Laikykitės gamintojo nurodymų: svarbu atidžiai perskaityti ir laikytis gamintojo rekomendacijų, kurios pateikiamos ant produktų etikečių ar pakuočių. Čia rasite informaciją apie rekomenduojamą vartoti dozę, vartojimo dažnumą ir/ar trukmę.

  4. Gali būti vartojama su maistu: ašvaganda gali būti geriama su vandeniu arba valgoma su maistu. Kai kurie žmonės renkasi vartoti ją kartu su maistu, kad sumažintų galimas virškinimo sutrikimo rizikas.

  5. Laikykitės nurodyos dozės: svarbu laikytis nurodytos dozės, kad būtų išvengta per didelio ar per mažo suvartojimo. Dozės gali skirtis priklausomai nuo produkto koncentracijos ir stiprumo.

  6. Pastovumas: kad pajustumėte galimą naudą, ašvagandą turite vartoti reguliariai ir nuosekliai. Svarbu būti kantriam ir nuosekliam, kad suteiktumėte organizmui laiko prisitaikyti.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad kiekvienas organizmas yra unikalus, todėl reikia rasti tinkamą dozę ir vartojimo režimą, atsižvelgiant į individualius poreikius ir sveikatos būklę.

Įsigyti ir išbandyti ASHWAGANDHA galite čia:

https://grasole.com/collections/papildai/products/ashwagandha-milteliai-gerimams-ruosti

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti