KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

Keičiam įpročius!!! Švenčiam ir Mėgaujamės išskirtinai sveikais Super desertais KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

FOTO; mano gimtadienio proga:)

 

Kurie yra be miltų, be cukraus, nekepti, super gardūs ir maistingiKARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

🥕Morkų Karamelinis Vanilis tortukas KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

🥕karamelinis morkų pagrindas. 

Ruošiau iš intuicijos bei pajautimo.

Tad kiekis gali skirtis.

🥕Žiūrėkite, kad pagrindo konsistencija būtų tiršta, galima rankomis formuoti pagrindą.

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTASpagrindo Ingredientai:

2-3 morkos, 

1 stiklinė pekano riešutų, 

10 -15 vnt. džiovintų slyvių, 

10 -15 vnt datulių, 

50 ml ištirpinto kokoso aliejaus,

1 a.š malto cinamono, 

0,5 a.š kardamono, 

0,5 vanilės ankšties, 

1/4 a.š druskos. 

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTASVANILINIS- baltas sluoksnis

500 g anakardžių riešutų

3-5 v.š medaus. Pagal skonį!

0,5 vanilės ankšties,

1 - 2 vnt laimo sulčių. Pagal skonį! Bei nutarkuota žievelė. 

100 ml ištirpinto kokoso aliejaus. 

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTASPapuošimui: esančias ar mėgiamas uogas, riešutus, vaisius.

KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

 RUOŠIAM!

 

  1. Džiovintas slyvas, datules, anakardžius užmerkti karštame vandenyje, atskiruose indeliuose. Laikome apie 30 min.
  2. Pirmiausia pekano riešutus smulkiname iki sorų kruopų dydžio. Pilame į dubenį.
  3. Maisto procesoriumi/daržovių pjaustykle su S raidės formos peiliuku, smulkinam morkas iki grūdelių - maždaug soros kruopų dydžio. Pilame į dubenį kartu su pekanu.
  4. išmirkytas datules, slyvas taip pat sumalti daržovių smulkintuvu ar blenderiu. Kartu malame visus prieskonius, vanilę, druską, medų, aliejų. Visą gautą vientisą masę pilame į morkų, pekano dubenį.
  5. Viską labai gerai išminkome. Dedame į pasirinktą skardelę. Formuojame pagrindą. Forma- apskritimas, Maždaug 28-30 cm.
  6. Anakardžius sumalti blenderyje, užpylus tiek vandens, kad neapsemtų riešutų, liktų per porą pirštų. Tada dedame medų, vanilės ankštį, aliejų, citrinos sultis bei nutarkuotą žievelę.Triname iki vientisos konsistencijos.
  7. Gautą baltą masę pilame ant suformuoto pagrindo.
  8. Dedame į šaldiklį. Laikome 3-4 val. Po to galima laikyti šaldytuve.
  9. Prieš patiekiant Tortą, puošiame pasirinktomis uogomis, vaisiais, lapeliais, riešutais.

 

Skanaus ir i sveikatą!

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTASdar daugiau receptų rasite knygoje 

Gražina Gum #superdesertai KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

Dar daugiau super vertingų, maistingų, gydancių, šarminių receptų rasite bloge bei knygoseKARAMELINIS MORKŲ TORTAS www.grazinagum.lt

 

KARAMELINIS MORKŲ TORTAS

 

 

 


Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant