Cukinijos su šitake grybų užpilu

CUKINIJOS,
kaip tik jau ir mūsų daržuose gausu tikrų cukinijų:) kuo unikali ši daržovė? Viena iš nedaugelio, turi savybe iš organizmo išvesti sunkiuosius metalus..
Kuo unikalūs šitake grybai? Ne tik subtilaus, gurmaniško riešutų skonio, bet ir turi antivėžinių, imunitetą stiprinančių savybių.
Jungtis puiki:) Tad ruošiame.
Cukinijos su šitake grybų užpilu
Sutarkuoti cukiniją šiaudeliais.
Šitake užpilui.
Yra šitake grybai žali. Juos geriau vartoti apkepus ar lengvai apvirus. Tačiau man gardesni džiovinti. Juolab džiovintus šitake grybus drasiai galima vartoti termiškai neapdorojant.
Išmirkome džiovintus grybus maždaug 3-12val. pagal galimybę. Supjaustome juostelėmis.
Tada užpilame ekologiškos, be glitimo sojos užpilu. Gardiname kapotu/sutrintu česnaku, pilame 3-4 v.š. sezamo aliejaus. Gardiname žiupsneliu kajeno. Viskas.
Pilame ant cukinijų. Galima valgyti vienus, su ryžiais, bulgur kruopomis. Pateikti kaip salotas ar užkandį bei garnyrą. 
Beje, užpilą galite laikyti šaldytuve iki savaitės uždarytą sandariai stiklainyje.
skanaus ir į sveikatą:) Gražina Gum 
dar daugiau mano kurtų receptų rasite www.grazinagum.lt
bei mano knygose "Super Sveikata", "RESTARTAS" ir kt.

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant