Sriuba. Burokėlių su saulėgrąžų grietine. Fermentai. Imunitetui.

Sriuba. Burokėlių su saulėgrąžų grietine. Fermentai. Imunitetui.

Sriuba. Burokėlių su saulėgrąžų grietine. Fermentai.

Tokio tipo sriuba tikras gėris sveikata ne tik sirguliuojant ar po ligos. Tačiau tai yra tikras imuniteto bei kraujo stiprintojas. Sriuboje gausu fermentų, gerųjų bakterijų bei kraują stiprinančių burokėlių. Jungtis su saulėgrąžomis- itin sustiprina, pagerina sinergiją. Ar žinote, kad 50g saulėgrąžų turi visos paros geležies normą:)

O kas svarbiausia- nereikia virti ir greitai paruošiama :)

Ruošiame;

Kiekis- maždaug 3 valgytojams.

1 burokėlis,

1,5 stiklinės raugintų kopūstų,

1 v.š šaukštas miso pastos (germentuota soja, dažniausiai naudoju šviesią, kurioje mažiau druskos) arba 2-3 v.š sojos padažo,

1 skiltelė česnako,

1/4 a.š kajeno, juodų pipirų ir kmynų pagal skonį,

 

Saulėgrąžų grietinė- užpilas,

100 g -maždaug pusė 200 ml stiklinės

0,5 a/š druskos,

0,5 citrinos sulčių,

1 skiltelė česnako,

žiubsnelis juodų pipirų,

Sudėjus į blenderį/ trintuvą, pilti vandens iki apsėmimo. sumalti.

Ruošiame sriubą;

burokėlį supjaustyti skiltelėmis,

sumalti su 0,5 stiklinės raugintų kopūstų ir kitais prieskoniais (žiūrėkite pirmą sudėtį) papildomai trinant pilame karšto-beveik verdančio vandens tiek, kad jau apsemtų komponentus bei 2-3 v.š. aliejaus. Galite riešutų ar kito.. bet šalto spaudimo geriausia ir sveikiausia :)

Jei sriuba pasirodys Jums per vėsi, galite pašildyti. Tik ne virkite. Kad išsaugotume daugiau maistingų medžiagų.

Ragaukite. Jei trūksta skonio, sūrumo, aštrumo ar per tiršta -visada galite koreguoti pagal save :)

Patiekiant- dedame šaukštą saulėgrąžų grietinės, galite gardinti kapotais krapais, petražolėmis.

Skanaus ir į sveikatą :)

receptas iš knygos Gražina Gum "Super Sveikata" čia...

www.grazinagum.lt