Kokiais produktais papildyti valgiaraštį, kad kaulai būtų stipresni. Bei greitai gytų po traumos


Kokiais produktais papildyti valgiaraštį, kad kaulai būtų stipresni. Bei greitai gytų po traumos.

Jei judame visą gyvenimą, galime išlaikyti tinkamą kalcio kiekį.
Norint papildyti kalcio atsargas - nepamirškite žalumynų

Kuo žalesnė daržovė, tuo daugiau joje kalcio. Kalcis gerai įsisavinamas, kai gaunamas kartu su fermentais. Jie įneša kalcį į ląstelę. Azijos gyventojai nevalgo pieno ir jo produktų, bet jų kaulai stiprūs. Sveikuoliai irgi nevartoja pieno, bet jų kalcio kiekis kauluose būna labai geras. Negyvas kalcis nusėda mūsų kraujagyslėse, todėl yra ligų, esančių pirmoje vietoje pagal mirtingumą. Todėl žalumynų valgymas labai svarbus. Jei žiemą įtariate, kad žalios lapinės daržovės nepilnavertės ir nežinia kur išaugintos, tai vasarą kaip tik jūs galite ištisai valgyti sveikai užaugintų ar savų žalumynų: petražolių, salierų, kalendros, krapų, svogūnų, brokolių, porų, bazilikų (žalieji kvapesni už vyšninius), žalių žirnių.
Labai svarbu negerti daug kavos, ji išstumia kalcį iš kaulų. Nuo 35 metų reikėtų sumažinti kavos kiekį iki puodelio per dieną.
Labai daug kalcio yra graikiniuose riešutuose ir avižose.


Ypatingas vaisius - graikinis riešutas

Mikroelementų, mineralinių ir kitų veikliųjų medžiagų, pasižyminčių valančiosiomis savybėmis, šiuose riešutuose yra tiek daug, kad suvalgius daugiau nei 5 riešutus jautresniems žmonėms net ima skaudėti galvą. Vitaminų graikiniuose riešutuose yra 50 kartų daugiau nei citrusiniuose vaisiuose ir 8 kartus daugiau nei juoduosiuose serbentuose. Riešutai turi daug baltymų, naudingųjų riebalų. Jų gerai valgyti, kai norime atgauti jėgas, turėti energijos ir būti žvalūs. Graikiniai riešutai saugo širdį nuo ligų, stimuliuoja smegenų veiklą, valo šlakus, sumažina cholesterolio kiekį kraujyje, gydo mažakraujystę - juose yra daug geležies ir kobalto. Kasdien suvalgydami bent po 2 riešutus, jau po 2 mėnesių pajusite, kad pagerėjo atmintis. Kalcio bei magnio jie turi kelis kartus daugiau nei grūdai. 5 riešutuose yra visa vitamino C paros norma.

 


Avižų sėlenose gausu tirpiųjų skaidulų, kurios net 10 proc. sumažina cholesterolio kiekį. Avižos naudingos imuninei sistemai, jos suteikia jėgų, valo organizmą, mažina kraujospūdį. Valgant avižas, gerėja nagų, plaukų būklė. Iš visų grūdinių kultūrų aviža naudingiausia, joje daugiausia mikroelementų ir vitaminų. Pasistenkite avižą valgyti nevirtą, tada organizmas geriau įsisavins kalcį.

Mumio rekomenduojama vartoti ir neseniai iškentusiesiems kaulų lūžius, sausgyslių, raumenų plyšimus. Šią medžiagą rekomenduojama naudoti apie mėnesį. „Moksliniai tyrimai rodo, kad mumio pagreitina regeneraciją, padeda greičiau atsikurti pažeistiems audiniams.

farmakologai yra pripažinę, kad mumio medžiaga yra tikra natūralios augalijos, kuri prisotinta fulvo rūgšties, tvirtovė. Viso pasaulio mokslininkai ir gydytojai, susipažinę su fulvo rūgštimi, pradeda pripažinti jos neeilinį potencialą. „Šis proveržis didės, nes nuolat pasirodo vis naujų tyrimų rezultatų, patvirtinančių išskirtines fulvo rūgšties savybes“.

Labai aukštos kokybės Mumio (mumijo shiilajit) turintis fulvo rūgšties.

Fulvo rūgštis – pačios gamtos sukurta tobula priemonė, kuri aprūpina ląsteles reikiamomis medžiagomis, kartu pašalindama iš ląstelės tai, kas nereikalinga. Ji yra itin mažos molekulinės masės, todėl lengvai prasiskverbia pro žmogaus audinius ir ląsteles. „Rezultatai yra tiesiog fenomenalūs“.


Mumio yra žinoma nuo senų senovės ir dėl puikios sudėties naudojama kaip puiki medžiaga organizmui atjauninti“. ši kalnų dovana yra itin naudinga vyresnio amžiaus žmonėms ir ilgai diabetu sergantiesiems, nes mumio – itin lengvai organizmo įsisavinama medžiaga. Uolų krauju tituluojamas mumio gerai atnaujina organizmo medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, didina fizinę ištvermę, suteikia jėgos ir stiprybės, papildo kiekvieną organizmo ląstelę reikalingomis bioaktyviomis medžiagomis. Mumijo siūloma vartoti ne tik vyresniems ar įvairių ligų kamuojamiems, bet ir kasdien aktyviai dirbantiems ir norintiems gerą savijautą išsaugoti žmonėms.

Kokiais produktais papildyti valgiaraštį, kad kaulai būtų stipresni?

Nesmulkintais grūdais: rudaisiais ryžiais, avižų, kukurūzų, grikių, kviečių, rugių kruopomis.

Daržovėmis: brokoliais, morkomis, špinatais, lapinėmis salotomis, svogūnais, salierais, šparaginėmis pupelėmis, artišokais, cukinijomis, cikorijomis, agurkais, šparagais, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais, briuseliniais kopūstais, pomidorais.

Ankštiniais augalais: žirniais, lęšiais, pupelėmis, sojos pupelėmis ir kitais sojos produktais.

Riešutais ir sėklomis – saulėgrąžų, moliūgų, sezamo.

Kasdien išgerkite ne mažiau kaip 8 stiklines vandens.

Gera nuotaika

Daugiau šypsokitės ir sveiksite greičiau. Teigiamos emocijos didina organizmo atsparumą, padeda atsispirti blogai nuotaikai ir greičiau pasveikti!

saltinis; grazinagum.lt sveikaszmogus.lt wwwncbi.nlm.nih.gov www.earthearbs.com.