Praleisti turinį

Saulėgrąžų sūris

Saulėgrąžų sūris Itin maistingas ir gardus. Ar žinote, kad 50 g. saulėgrąžų turi visos paros geležies normą? Paruošus iš karto galima naudoti kaip užtepą. Jei laikysite per nakt, bus kietesnis-sūrio...

Saulėgrąžų sūris

Itin maistingas ir gardus. Ar žinote, kad 50 g. saulėgrąžų turi visos paros geležies normą? Paruošus iš karto galima naudoti kaip užtepą. Jei laikysite per nakt, bus kietesnis-sūrio konsistencijos. Laikant ilgiau, maistinė vertė tik didėja. Skonį galima reguliuoti pagal pasirinktus ingredientus. Tačiau šis receptukas yra ne kartą ruoštas ir ''atidirbtas''.

Saulėgrąžų sūris

Reikės;

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų (galima trumpam mirkyti 2-3val., kad į vandenį išeitų nešvarumai esantys sėklose. Po mirkymo sėklos per daug šlapios, jas reiktų džiovinti, kad surištų sūrį. Aš dedu 2 v.š ''Švara'' arba "Slim Wella"- kurių ingredientai suriša ir puikiai tirština, kuriuos rasite el.krautuvėje www.grazinagum.lt)

3 vnt rauginti agurkai,

0,5 cukinijos,

6 vnt. saulėje džiovinti pomidorai-puselės,

10 vnt petražolių šakelių,

2 vnt svogūnų laiškai,

0,5 a.š kajeno arba čili,

0,5 a.š j.pipirų,

2-3 v.š saulėgrąžų aliejaus,

1 v.š krienų,

Visus komponentus beriame į blenderį, trinti iki vientisos konsistencijos. Gautą masę pilame į pasirinktą formą. Galite naudoti sūrmaišį. Galima valgyti iš karto. Tačiau palaikius per nakt- konsistencija sutirštėja ir galite pjauti kaip sūrį. Sūris laikomas šaldytuve iki 5 dienų.

Skanaus ir į sveikatą :)

www.grazinagum.lt

 

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti