Saulėgrąžų sūris
Itin maistingas ir gardus. Ar žinote, kad 50 g. saulėgrąžų turi visos paros geležies normą? Paruošus iš karto galima naudoti kaip užtepą. Jei laikysite per nakt, bus kietesnis-sūrio konsistencijos. Laikant ilgiau, maistinė vertė tik didėja. Skonį galima reguliuoti pagal pasirinktus ingredientus. Tačiau šis receptukas yra ne kartą ruoštas ir ''atidirbtas''.
Reikės;
1 stiklinė saulėgrąžų sėklų (galima trumpam mirkyti 2-3val., kad į vandenį išeitų nešvarumai esantys sėklose. Po mirkymo sėklos per daug šlapios, jas reiktų džiovinti, kad surištų sūrį. Aš dedu 2 v.š ''Švara'' arba "Slim Wella"- kurių ingredientai suriša ir puikiai tirština, kuriuos rasite el.krautuvėje www.grazinagum.lt)
3 vnt rauginti agurkai,
0,5 cukinijos,
6 vnt. saulėje džiovinti pomidorai-puselės,
10 vnt petražolių šakelių,
2 vnt svogūnų laiškai,
0,5 a.š kajeno arba čili,
0,5 a.š j.pipirų,
2-3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1 v.š krienų,
Visus komponentus beriame į blenderį, trinti iki vientisos konsistencijos. Gautą masę pilame į pasirinktą formą. Galite naudoti sūrmaišį. Galima valgyti iš karto. Tačiau palaikius per nakt- konsistencija sutirštėja ir galite pjauti kaip sūrį. Sūris laikomas šaldytuve iki 5 dienų.
Skanaus ir į sveikatą :)