raw/vegan šaltibarščiai


 ”raw/vegan šaltibarščiai”.

Porcijų skaičius:  1
Gaminimo laikas: 15 min

Ingredientai:

1 nedidelis žalias burokėlis (galima naudoti ir lapelius)
1-2 agurkai
pundelis krapų
2 svogūno laiškų
pundelis krapų
pusės citrinos sulčių

0,5 l vandens
0,5 a. š. druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Gaminimas:

burokėlį sutarkuojame ir trumpam ”marinuojame”, kad suminkštėtų, su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis bei medumi. Jei norite tirštesnių ir sotesnių šaltibarščių – blenderyje vandenį suplakite kartu su žiupsneliu anakardžių riešutų, žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos – bus panašūs į kefyrą.
Į dubenį ar į lėkštę pilame paruoštą vandenį-kefyrą (prieš tai galite pašaldyti-atvėsinti šaldytuve), sudedame ”marinuotus” burokėlius, susmulkintus agurkus, svogūno laiškus, krapus, uždedame saulėgrąžų ”grietinės”, apibarstome stambiai grūstais juodaisiais pipirais.

Tokią grietinę galite naudoti ir kaip užtepą. Saulėgrąžų grietinė itin lengvai virškinama ir itin gerai įsisavinamos maistingosios medžiagos. Saulėgrąžos unikalios savo maistine verte. Turi itin didelį kiekį magnio. 50g saulėgrąžų turi visos paros geležies normą! Kas itin naudinga mūsų kraujui ir tuo pačiu imuninei sistemai stiprinti.

Gyvenkim sveikiau :)

www.grazinagum.lt