RABARBARAI. Rabarbarų desertas

Rabarbarų nauda

Rabarbarų desertas

Rabarbarai. Rabarbarų desertas.

Rarbaruose ypatingai gausu aktyvių ir naudingų mūsų organizmui medžiagų. Moterims tikras grožio eliksyras :)

Rabarbarais patartina mėgautis nuo vėlyvo pavasario iki Joninių. Kada yra maistingiausi ir vertingiausi.

Rabarbaruose yra tokių antioksidantų, kaip likopenas ir antocianinai, kurie padeda lengviau įveikti įvairius negalavimus bei padėti sumažinti „blogąjį“ cholesterolį, taip pagerindama širdies sveikatą. 

 

Rabarbarų stiebai yra puikus skaidulų šaltinis. Tai naudinga geram viškinimui bei peristaltikai.

 

Rabarbaruose yra vitamino K, kuris organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, gausu vitamino C , kalcio, kalio ir magnio šaltinis.

 

Visa esmė kaip juos įsisavinti organizmui.

Virti-termiškai apdoroti rabarbarai netenka gerųjų sąvybių. Tad rekomenduoju puikų mano sukurtą bei daugelio jau pamėgtą desertuką

''Rabarbarų desertą"

Jums reikės:

2 vnt rabarbarų be žievelės

0,5 stiklinės abrikosų, kuriuos karštame vandenyje mirkome apie 10-15 min.

0,5 avokado

Visus ingredientus dedame į blenderį-trintuvą arba į daržovių smulkintuvą-kombainą su S raidės formos peiliuku. Triname. Gali likti nesutrinti abrikosų gabaliukai. Gardesnis akcentas :).

Jūsų draugai niekada neatspės iš ko paruošėte šį desertą :)

Gardaus ir tikrai sveiko deserto! Dar daugiau mano kurtų unikalių ir sveikų desertų rasite knygoje "Super Desertai" CIA..

Gražina Gum

 www.grazinagum.lt