Morkos korėjietiškai

MORKOS KORĖJIETIŠKAI,

Valgomoji morka - kilusi iš laukinės ir yra seniausiai paplitusi iš visų šakniavaisinių daržovių, jos auginamos jau apie 3 000 metų jei ne daugiau. Laukinių morkų gydomąsias savybes gerai žinojo dar senovės graikai, laikę jas šventu augalu.

• Kuo daugiau moterys valgo šių daržovių, tuo rečiau serga kiaušidžių vėžiu.Be to, per menopauzę  labai reikalingos morkos.
• Morkų ekstraktai geba slopinti storosios žarnos vėžio ląstelių dauginimąsi.
• Morkos, ypač sultys naudingos imunitetui nusilpus bei sergant odos ligomis.
• Morkose yra medžiagų, būtinų geram regėjimui palaikyti. Tad, jų patariama valgyti sergant trumparegyste, blefaritu, vištakumu, augant ant vokų miežiui. Morkų arba jų sulčių patariama vartoti nevalgius, prieš pusryčius, kad visą dieną akys jaustų gerą jų poveikį.

KORĖJIETIŠKAI PARUOŠTOS MORKOS- itin gardu bei tinka valgyti su avokadu.

RUOŠIAME;

2-3 morkos

0,5 citrinos sulčių

1 a.š malto kumino

1 a.š maltos kalendros sėklų

0,5 a.š druskos

1/2 a.š kajeno (čili)

2 skiltelės česnako

papuošimui šakelė petražolių arba kalendrų.

Avokadas.

PROCESAS;

Sutarkuojame morkas pasirinkta tarka (burokine ar šiaudeliais)

tada sumaigyti druska, citrina. Supilti kitus prieskonius. Ragaukite.

Gardinkite pagal save, kaip Jums patinka. Pasidalinau receptu, kuris man ir mano šeimai tinka :)

Beje, aš dar pilu šiek tiek migdolų riešutų aliejaus.

Paruoštas morkas dedu į avokadus. ir štai taip viską kartu valgome.

skanaus ir į sveikatą. www.grazinagum.lt

 

SALOTOS SU SAULĖGRĄŽŲ DAIGAIS

Čia sutarkuotos morkos. Gardintos išvardintais prieskoniais (korėjietiškos morkos) kartu saulėgrąžų daigais. Skanaus ir į sveikatą:)

skanaus ir į sveikatą. www.grazinagum.lt