Praleisti turinį

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais? LIUCERNOS DAIGAI

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais? Vienas iš tinkamiausių šiuo metų laikotarpiu (žiemą) – LIUCERNOS DAIGAI. Mėlynžiedė liucerna – nuo seno žinomas gyvybingumo šaltinis. Šis augalas unikalus tuo, kad jame esančios...

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais?

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais? LIUCERNOS

Vienas iš tinkamiausių šiuo metų laikotarpiu (žiemą) – LIUCERNOS DAIGAI. Mėlynžiedė liucerna – nuo seno žinomas gyvybingumo šaltinis. Šis augalas unikalus tuo, kad jame esančios medžiagos saugo organizmą nuo toksinų, palaiko širdies ir kepenų veiklą, gerina virškinimą ir apetitą, didina organizmo atsparumą.

Daigintos liucernos namie. Tai vienas iš paprasčiausiai daiginamų augalų namie. Šie daigai itin maistingi, juos dedame plakant į kokteilius, ant sumuštinių, įmaišome į salotas, beriame į sriubą (tik ne virtą).

Į stiklainį pilame du šaukštus liucernos sėklų, pilame vandenį ir mirkome 3-4 val. (2 šaukštai liucernos sėklų po savaitės užims apie 1 l talpos indą). Po to jas gerai praplauname vandenyje ir paliekame drėgnai (be vandens) tame pačiame inde 1-2 savaitėms, laikome šviesioje vietoje. Kas dieną praplauname jas vandeniu. Po pirmos savaitės jau galime mėgautis žalumynais.

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais? LIUCERNOS

Patogiausia, kad stiklainio dangtelis būtų su smulkiomis skylutėmis arba vietoj dangtelio galima naudoti marliuką prispaustą prie kaklelio guma ar šniureliu. Taip pat išmirkytas sėklas galima sėti ir į žemę, bet patogiausia stiklainyje.

Liucerna – tai unikalus silicio ir boro šaltinis. Boras reikalingas aktyviosios vitamino D formos gamybai ir normaliai kaulų struktūrai. Liucerna – augalas, turintis gerai išsivysčiusią šaknų sistemą, turtingas karotinų, aminorūgščių, mineralų ir vitaminų šaltinis. Liucerna turtinga kalcio, magnio, fosforo, kalio, vitaminų A, D, K, izoflavonoidų, mikroelementų, proteolitinių fermentų. Ji vartojama cholesterolio kiekiui kraujyje mažinti, visam žmogaus organizmui sveikatinti. Šis augalas praturtina kraują ir limfą neorganiniais mineralais, stabdo kraujavimą sergant virškinimo organų opomis.

Kaip papildyti organizmą gyvais mikroelementais? LIUCERNOS

Daug ląstelienos turinti liucerna priklauso ankštinių šeimai. Liucerna turi daug žmogaus organizmui naudingų savybių, todėl vartojama kaip biologiškai aktyvus maisto papildas. Manoma, kad šis augalas mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, gerina širdies ir kepenų veiklą, švelnina klimakterinio laikotarpio simptomus, padeda nugalėti nuovargį ir suteikia energijos.

Vitaminas K svarbus kraujo krešėjimo procesui: būtinas kepenyse protrombinui (medžiaga, kuri skatina kraujo krešėjimą) susidaryti. Esant kraujavimui, ji normalizuoja, skatina kraujo krešumą – stiprindama kraujagyslių sieneles ir skatindama protrombino gamybą.
Veikliosios liucernos medžiagos šarmina skystąją mūsų organizmo terpę, ir tai suteikia šiam augalui kraują ir kepenis valančių savybių. Liucerna skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo, stimuliuoja prostatos liaukos sekreto skyrimąsi, normalizuoja vandens bei druskų ir purinų apykaitą. Kaip žinome, sutrikus purinų apykaitai organizme vystosi sunkiai išgydoma, labai skausminga liga – podagra.

Liucerną labai tikslinga vartoti esant žarnyno ir virškinamojo trakto veiklos sutrikimų, ji normalizuoja medžiagų apykaitą.

Liucerna – vienas iš nedaugelio augalų, kurio sudėtyje yra augalinės kilmės fluoro, kurį organizmas visų pirma kaupia dantų audiniuose. Jis skatina dantų emalio formavimąsi ir padeda apsaugoti dantis nuo karieso.

Liucernos daigai įeina į mišinį imunitetui stiprinti ''Eliksyrą"   Visi Ingredientai džiovinti iki 42l. temperatūroje, kai išsaugoma aukšta produkto maistinė vertė. 

Būkim sveikesni :) www.grazinagum.lt

Informacija apie liucerną iš infomed.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti