Praleisti turinį

"Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Gydanti –šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU Norintiems ir siekiantiems maitintis sveikiau, jaustis lengviau. Papildyti organizmą tikru maistu. Tinka bet kokio amžiaus žmonėms. Tai ne dieta - tai itin aukštą maistinę...

Gydanti –šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Norintiems ir siekiantiems maitintis sveikiau, jaustis lengviau. Papildyti organizmą tikru maistu.

Tinka bet kokio amžiaus žmonėms.

Tai ne dieta - tai itin aukštą maistinę vertę turinti, organizmą šarminanti, atstatanti, jauninanti, liekninanti, mityba, paremta augaliniu maistu, kuri skiriasi nuo mažą maistinę vertę turinčių dietų..

Šarminės mitybos tikslas- lengvai apvalyti kūną nuo toksinų, turėti gražią odą, ramų ir gilų miegą, susigrąžinti energiją, numesti nereikalingus kilogramus, kurie ir yra užteršto organizmo rodiklis ir pasekmė

 kokiems žmonėms labiausiai tiktų?

Kaip išvardinau aukščiau, tiktų visiems, kurie jaučia, kad nori geriau jaustis, turėti daugiau energijos, sveikai sulieknėti, pagerinti odos būklę bei esant ir rimtesnėms sveikatos problemoms.

- kokie pagrindiniai produktai jos metu vartojami?

jos metu vartojamai- vaisiai, daržovės, riešutai, įvairios kruopos, organizmą šildantys prieskoniai.

Jokių baltų miltinių (keisti avižų, sėklų ar riešutų miltais) ir labai mažai tamsių grūdų-rugių miltų produktų. pvz;bandelės, batonai, duona ir kt.kepiniai. 

Jie ypatingai teršia žarnyną, yra mažo maistingumo bei aukšto glikeminio indekso produktai.Tai reiškia, kad kelia organizme cukraus lygį, kas įtakoja antsvorio, cukrinio diabeto riziką..

Atsisakome; alkoholio bet kokiomis dozėmis vartojimo, mėsos ir jos produktų, pieno ir jo produktų, keptų patiekalų-juos keičiame lengvai troškintais, geriau garuose. Nevartojame kavos, ją keičiame puero arbata.

Nevartojame balto, rafinuoto cukraus ir jo produktų. Keičiame į medų, raw agavos nektaru, kokoso cukrumi, beržų cukrumi, valgome datules, figas-vietoj curkingų saldumynų.

Naudinga; ryte-šiltas vanduo su citrinos sultimis, gerti žaliuosius kokteilius,

Geriame-Pelyno arbatą ar naudojame pelyno kapsules, kas padeda pašalinti puvimo, rūgimo teršalus nuo neteisingos, rūgštinės mitybos. Kuo daugiau daržovių; lapinių, gumbinių, kuo daugiau skaidulų turinčio maisto. Sėklos, riešutai kurie turėtų būti brinkinti per naktį. 

- ji labiau norintiems pagerinti sveikatą ar numesti svorio?

tinka abu variantai. Ir pagerinti sveikatą bei numesti svorio.

Organizme svarbiausias yra kraujo pH, kuris svyruoja nuo 7,35 iki 7,45. Kaip matote, kraujo pH svyravimas yra labai nedidelis, tačiau net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos pakeičia organizmo elektrocheminius procesus.

Jei žmogus maitinasi sveikai – valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą − organizmas lengvai palaiko optimalų pH balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai: cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki hidrinti riebalai. Visi šie produktai labai rūgština organizmą, o per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas. 

Ką daro mūsų organizmas, kurių nebegali pašalinti, nes tam jau nepakanka inkstų, odos,, plaučių ar žarnyno šalinimo pajėgumų? Jis sukuria laikinas saugyklas, baisius teršalų sąvartynus, kuriuose laikinai kaupia atliekas, kad vėliau tinkamai progai pasitaikius, jas būtų galima iš organizmo pašalinti.

tokiu būdu pats organizmas turi medžiagų save atstatyti. Tokiu būdu šalinamos nereikalingo medžiagos, padedama organizmui natūraliai lieknėti (jei žinoma to reikia) be abejo būtina gerti pakankamai vandens, užsiimti sportine aktyvesne veikla. Galima tiesiog daug ir greit vaikščioti, giliau kvėpuojant. Kvėpavimas, fizinis judėjimas ir tinkama mityba-tikrai daro stebuklus.. Organizmas gauna tikro maisto, energijos, nesijausite nuvergę, mieguisti. Stiprėja kūnas, kraujas. 

Atstačius ph -šalinami natūraliai negalavimai, tokie kaip padidėjęs ar pamažintas kraujo spaudimas. Sumažėja ar iš viso išnyksta podagra-ponų liga, kuri ir yra užrūgštėjusio organizmo pasekmė. Gali sumažėti ir praeiti negalavimai susieti su sąnariais, odos problemos ir kt..

Išbandykite dieną. Rekomenduočiau pratęsti bent savaitę.. Daugiau info rasite gale šio teksto aprašymo. Pradedam :)

Jei norite ir siekiate dar geresnės savijutos, energijos, daugiau išvalyti, sustiprinti organizmą? Jums unikalus rinkinys "RESTART BOX"- daugiau informcijos ČIA

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

RYTAS

Geriame šilto (karštoko) vandens stiklinę apie 300 ml su citrinos sultimis, žiupsneliu kajeno, žiupsneliu druskos.

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Darome mankštą-BŪTINAI

Geriame "DETOX TEA iš GRAS SOLE" www.grasole.com

kodėl būtent šita arbata?

DETOX TEA- suteikia dar daugiau energijos nei kava. O kava-rūgština organizmą. Rūgštinėje terpėje labai palanku veisti parazitams, virusams, grybeliams. Paskaitykite apie šią arbatą atsiliepimų skiltyje; čia; 

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Po mankštos geriame kokteilį.

„Gydantis kokteilis“

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Gydo, maitina, šarmina, stiprina.

0,5-1 Mango ARBA OBUOLYS

½ stiklinės uogų (nesezono metu tinka šaldytos), TINKA SPANGUOLES

alijošiaus šakelė (siauralapis), TINKA BANANAS

2 cm imbiero skiltelės,

0,5 a.š ciberžolės,

 Vandens, kad apsemtų 💮 

Sumalti blenderiu/kokteiline. Toks kokteilis tikras vaistas žarnynui, skrandžiui, imuniteto stiprintojas! 
Skanaus ir į sveikatą!

Dar vienas itin maistingas žalias kokteilis "KIVI- vit C visai dienai"

receptas čia; https://www.grazinagum.lt/blogs/naujienos/kokteilis-kiwi-vit-c-doze-visai-dienai

Po kokteilio gėrimo, praėjus 40-60 min. valgome saujelę 5-7 vnt. braziliškus ir karijų riešutų. Galima dar šakelę vynuogių. Riešutai yra itin sotūs, maistingi. Tad kalorijų iki pietų pakaks..

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

 

 

PIETŪS

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Sorų kruopos su daržovėmis

beje, soras galite keisti į lešius, juodus ryžius-laukinius, perlines kruopas. varijuokite :)

~ ingredientai ~

1/2 stiklinės sorų kruopų galima keisti į quinvą ar lęšius,

2–3 slyviniai pomidorai,

1/4 oranžinės paprikos,

1 svogūno laiškas,

3–4 saldžiųjų žirnelių ankštys,

1/4 arb. š. druskos,

2 valg. š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus,

1/4 arb. š. grūstų juodųjų pipirų.

~ gaminimas ~ Iš vakaro sorų kruopas užmerkite į šaltą vandenį. Į verdantį vandenį suberkite išmirkusias kruopas. Virkite 5–10 min. Sudėkite smulkintas daržoves, prieskonius ir palikite dar 10 min. Šitaip daržovės bus maloniai karštos, bet neišvirusios. Patiekdami apibarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

S O R Ų  K R U O P O S  N E P E L N Y T A I  P R I M I R Š T O S

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

  • Jose gausu baltymų, nikotino rūgšties, vario, mangano, cinko, krakmolo, yra šiek tiek riebalų ir ląstelienos, itin daug kalio, fosforo ir magnio. Nemažai vitamino PP, šiek tiek B grupės vitaminų, folio rūgšties. Dėl gerokai didesnės nei kitose kruopose kalio druskų koncentracijos, biri sorų košė rekomenduojama sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, ateroskleroze.
  • Sorose daug krakmolo, todėl jas reikia išmirkyti – tada šias kruopas galės valgyti net ir antsvorio turintys žmonės. Sorų kruopose labai nedaug glitimo, todėl yra lengvai virškinamos ir nesukelia jokių alerginių reakcijų.

Skanaus ir į sveikatą :)

Pavakaryje užkandžiaukite obuoliu, džiovintomis slyvomis, mango.

Taip pat gerkite pakankamai skysčių. Tinka geras, šarmingas vanduo. Galite su citrina. Jei vėsus oras, rekomenduočiau gerti šiltą vandenį.

VAKARIENĖ

Burokėliai su saulėgrąžų užpilu ("grietine")

Gydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIU

Šios salotos mano vienos mėgstamiausių šaltuoju metų sezonu, kai palanku stiprinti imunitetą. Burokėliai nuo senų laikų yra žinomi kaip itin tobula daržovė kraujo kokybei gerinti. Taip paruoštas burokėlis trumpam “marinuojant” itin gerai įsisavinamas organizmo. Burokėlis, kaip grožio ir lieknėjimo savybių turinti daržovė Prancūzijoje yra Nr.1 !

Ingredientai:

1 vidutinis žalias, nevirtas burokėlis
1/4 citrinos sulčių
0,5 a. š. druskos
1 a. š. medaus
1/4 a. š. juodųjų pipirų
1/4 a. š. kajeno
petražolių apibarstymui

Gaminimas:

Sutarkuojame burokėlį. Sumaišome su likusiais komponentais. Paliekame “marinuotis”, kol paruošime saulėgrąžų grietinę.

Saulėgrąžų grietinės receptą rasite čia:

stiklinės saulėgrąžų sėklų
0,5-1 stiklinės vandens
3 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Gaminimas:

Saulėgrąžas mirkome vandenyje bent valandą, geriausia per naktį. Sudedame visus ingredientusį blenderį-kokteilinę ir sumalame iki vientisos konsistencijos. Jei neturite galingo blenderio, sumalkite saulėgrąžas kavamale, tada su likusiais komponentais. Saulėgrąžų grietinę šaldytuve galit laikyti iki 2 parų.

 

Jei patiko, patiks ir dar daugiau receptų, patarimų, praktiškų nurodymų knygoje „Super sveikataGydanti – šarminanti mityba“. VIENOS DIENOS MENIUknygynuose rasite spausdintą knyga.

 

bei „7 dienų super detox mitybos programa“.

Augalų eliksyrai Jūsų sveikatai ir gerai savijautai https://www.grazinagum.lt/collections/papildai

skanaus ir į sveikatą :) www.grazinagum.lt

 

 

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti