Čija pudingas su vaisių užpilu-pusryčiams ar desertui


Čija sėklų pudingas

itin sveiki pusryčiai su maistingomis čija sėklomis. Jos turi visas omega rūgštis, kas itin svarbu energijai bei kraujagyslių sis. Lengvai virškinamos, palankiai veikia žarnyną. Kadangi cija sėklos gerai kaupia drėgmę, tai mūsų organizmui drėgmės ir maistingų medžiagų įkrova visai dienai.

Ingredientai:

5 v. š. čija sėklų
500 ml riešutų pieno (pvz. migdolų) https://grazinagum.com/2014/10/29/migdolu-pienas/#more-693
1 v. š. medus (pagal skonį)

1/4 a.š tikros vanilės

Antram sluoksniui:

5 -7 v.š anakardžių (žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š medaus,
0,5 stiklinės uogų (braškės, vyšnios)
1 bananas,

Dar kitas variantas, kai antram sluoksniui naudojame trintas datules ar džiovintas slyvas su juodaisiais serbentais, gardintas cinamonu. Man asmeniškai šis varijantas gardesnis :)

Gaminimas:

Pirmam sluoksniui:

4 v. š. čija sėklas sumaišome su 500 ml riešutų pienu, saldiname 1  v. š. medumi, palaikome brinkti apie 1 val. Galima paruošti iš vakaro ir laikyti šladytuve.

Antram sluoksniui:

Anakardžius suplakame kartu su 1 a. š. medaus ir uogomis. Pilame pudingą į pasirinktą indelį, tada užpilame antrą uogų sluoksniuką.

Skanaus ir į sveikatą :)!

Gražina Gum

Dar daugiau mano super sveikų desertų rasite knygoje "Super Desertai" cia..