Braškių-šilauogių tortas. Be miltų, be cukraus, be gliuteno!


Braškių tortas- be miltų, be cukraus, be gliuteno!

 Pagrindas:
150g migdolų;
100 g saulėgrąžų,
150 g mirkytų datulių,

50 g kokoso aliejaus,

žiupsnelis druskos, cinamono.

 Įdaras:
300 g mirkytų ( nebūtinai) anakardžių,
1 stiklinė braškių,
0,5stiklinės šilauogių

0,5-1 stiklinės medaus (pagal skonį bei uogų saldumą)
3-4 v.š čija sėklų,
žiupsnelis druskos,
150 g kokoso aliejaus, ištirpinto

 Eiga:
Maisto smulkintuvu sumalti migdolus, saulėgrąžas (nepilnai).Sumaišyti su datulių pasta

(kuri gaunama sumalus mirkyťas datules) Iškloti pasirinktos tortų formos indą.

Maždaug iki 1-1,5 cm storio.

Įdaras: „blenderiu“ sumalti anakardžius su 0,5-1 stikline vandens. Pilti po puse stiklines. Turi gautis vientisa masė. Labai priklauso nuo riešutų šviežumo, džiovinimo, kokybės.
Po to sudėti visus kitus likusius produktus. Tik uogas pačiame gale. Malti trumpai, kad sėklytės  liktų nesumaltos.
Gautą vienalytę masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldiklyje 2-3val. Tada jau laikome prieš patiekiant šaldytuve.
Papuošiau šilauogėmis bei braškėmis.

dar daugiau desertų receptų knygoje "Super Desertai" su autorės palinkėjimu čia;

Gražina Gum www.grazinagum.lt