Ridikėliai, agurkai su saulėgrąžų-dilgėlių užpilu


Ridikėliai, agurkai su saulėgrąžų- lauko žolelių užpilu.

Pundelis ridikėlių (jei turite savo daržo, naudokite kartu su lapais-jie maistingi)

2-3 trumpavaisiai agurkai

2-3 stiebeliai svogūnų laiškų ir krapų,

saulėgrąžų ir lauko žolelių užpilas (grietinė)

0,5 stiklines- apie 100g saulėgrąžų sėklų (būtų labai vertinga per nakt laikyti vandenyje)

1/4 citrinos sulčių

0,5 a.š druskos

žiupsnelis juodų pipirų

pundelis laukinių garšvų, dilgėlių

agurkus, ridikėlius smulkiname. Maišome su kapotais krapais ir svogūnais.

užpilui-grietinei

Pirmiausia sumalti saulėgrąžų sėklas su citrinos sultimis, druska, j.pipirais, vandeniu. Vandens pilti tiek, kad gautųsi grietinės konsistencijos.

Patiekame lėkštėje, barstome smulkintų svogūnų laiškų, krapų, j.pipirų.

Skanaus ir į sveikatą :)

Gražina Gum