Praleisti turinį

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui. Melsvadumbliai- spirulina ir chlorella

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui. Spirulina ir chlorella Jūros ir gėlo vandens dumbliai naudojami mityboje nuo senų laikų (actekų, senovės Japonijoje ir Kinijoje). Maistiniai melsvadumbliai natūraliai auga nejudančiuose, šarminguose vandens telkiniuose...

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui. Spirulina ir chlorella

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui.

Jūros ir gėlo vandens dumbliai naudojami mityboje nuo senų laikų (actekų, senovės Japonijoje ir Kinijoje).

Maistiniai melsvadumbliai natūraliai auga nejudančiuose, šarminguose vandens telkiniuose (ežeruose ar tvenkiniuose). Tai natūralus maistas, kuris Žemėje egzistuoja nuo tada, kai atsirado gyvybė. Sveikatą stiprinančių ir jėgas atstatančių dumblių paslaptis ta, kad jų sudėtis yra labai turtinga ir koncentruota. Tai tikras super maistas-super produktas.

Melsvadumbliai turtingi vitaminų A, C, E ir B grupės, tarp jų ir gyvybiškai svarbių B12, B6.
Maistui vartojamuose dumbliuose gausu mineralų: kalcio, magnio, geležies. Visų šių mineralų dažnai trūksta, kai mityba yra nepakankama ir netaisyklinga.

Daugelis vitaminų, esančių melsvadumbliuose, veikia kaip stiprūs antioksidantai. Jie naikina nuodingas medžiagas ir laisvuosius radikalus, stiprina imuninę sistemą, padeda greičiau pasveikti ir atgauti jėgas po ligų. Manoma, kad vingrūnės (spirulina) vartojimas gali net sumažinti riziką susirgti vėžiu. Melsvai žalią spalvą suteikiantis fikocianas, kaip manoma, turi priešvėžinių savybių. Mėlyno pigmento randama tik melsvadumbliuose.
Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui.
Tyrimais įrodyta, kad jie labai naudingi, esant stipriam organizmo apsinuodijimui metalais. Maistiniuose melsvadumbliuose gausu baltymų ir amonirūgščių. Todėl itin naudinga vartoti intensyviai dirbantiems protinį (mokiniams, studentams) bei sportuojantiems.

Baltymų vingrūnėje net dvidešimt kartų daugiau negu tokiame pačiame kiekyje sojų pupelių. 

Chlorella – tai labai seni (atsirado maždaug prieš 2 mlrd. metų) vienaląsčiai mikrodumbliai. Savo energiją jie gamina iš saulės fotosintezės būdu.

Chlorellos ląstelių sienelės sudarytos daugiausia iš celiuliozės ir chitino, dėl to jos gali sujungti ir pašalinti toksiškas medžiagas (sunkiuosius metalus) – chlorella absorbuoja ir padeda švelniai pašalinti iš organizmo atliekas ir toksinus per žarnyną.

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui.

Spirulina -(liet. Vingrūnė) – senovinė (atsiradusi maždaug prieš 3,6 mlrd. metų) mikroskopinė daugialąstelinė melsvabakterė (tarpinė gyvybės forma tarp dumblių ir augalų), dažniau vadinama melsvadumbliu. Ji auga šarminiuose vandens telkiniuose karštame klimate, kur daug saulės. Fotosintezės būdu gamina energiją iš anglies dioksido ir saulės šviesos. Auga spiralės formos siūlais ir sparčiai dauginasi atskilusiais spiralės segmentais. Šiltą vasarą gali pagaminti iki 20 g baltymų kvadratiniam metrui per dieną. 

Vingrūnė (spirulina) taip pat yra gama linoleno rūgščių šaltinis – tai riebalų rūgštis, būtina sveikiems sąnariams bei širdžiai. Ji taip pat padeda numesti svorio, sušvelninti priešmenstruacinio sindromo arba menopauzės simptomus.

Naudingos melsvadumblių medžiagos padeda atkurti ir palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, gerina virškinimą ir neleidžia daugintis mieliagrybiams. Iki šiol atlikta daug tyrimų, įrodančių tai, kad vingrūnė bei kiti melsvadumbliai slopina uždegiminius procesus, todėl ji gali būti naudojama, sergant daugeliu ligų.

Tikras maistas-smegenims, raumenims, kraujui.

Mūsų chlorella ir spirulina tabletės presuotos šaltuoju būdu. Labai svarbu-kad tabletės būtų presuojamos šaltuoju būdu, kad karštis nesugadintų maistingųjų medžiagų.

kur įsigyti šaltuoju būdu presuotų spirulina ir chlorella tablečių? ČIA

www.grazinagum.lt

 

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti