”SUPER VITAMIN BALTI ŠALTIBARŠČIAI “


Ką sveiko ir maistingo ??? Ir dar.. kad būtų gardu bei greit paruošiama!?

Gaminau štai tokius fermentų įkrova turinčius - 

”SUPER VITAMIN BALTI ŠALTIBARŠČIAI “  

Kitaip!

Saulėgrąžos- itin maistingos, vertingos sėklos!

50 g. sėklų turi visos paros geležies normą. Jose gausu vertingų mineralų, vitaminų, enzimų, kurie tampa aktyvūs bei gerai pasisavinami būtent padaiginus.

Užmerkiau per naktį maždaug 200 g. sausų išlukštentų saulėgrąžų su šaltu vandeniu.

Sekančią dieną perplauti ir palikti dar parą sausai. Nors maistus galima vartoti jau po kelių valandų mirkymo.

Po mirkymo vandenyje,  laikant sausai, saulėgrąžos itin gražiai sudygsta. 

Tada jau galima ruošti  sriubas, padažus, užtepus, daryti augalinį pieną, sūrius ir kt.

“SUPER VITAMIN BALTI ŠALTIBARŠČIAI”

1 etapas;

 

2 stiklinės (400 ml) daigintų saulėgrąžų

0,5 stiklinės raugintų kopūstų

2 skiltelės česnakų

0,5 a.š juodų pipirų

0,5 a.š kmynų

0,5 v.š krienų

0,5- 1 a.š druskos (pagal skonį)

Dėl tirštumo galima dėti papildomai 1 avokadą.

 

2 etapas;

Atskirai. Papildomai: 

1 Pundenis krapų

1 Pundelis petražolių

1 Pundelis svogūnų laiškų

3-4 ar daugiau, trumpavaisių agurkų (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus bei norimos konsistencijos) 

1 etapo kompenentus sudėti į trintuvą/blenderį. Užpilti vandens. Sutrinti.

2 etapo komponentus supjaustyti atkirai. Agurkus sutarkuoti burokine tarka ar šiaudeliais. Šio etapo komponentus sudėti jau į sutrintą 1 etapo barščius. Sumaišyti ar tiesiog sudėti ant viršaus ar į lėkštės dugną :)

Patiekti galima vienus ar su orkaitėje keptomis bulvėmis. Supjaustyti bulves, apšlakstyti aliejumi, druska, prieskniais ( pvz; malti kmynai, česnakas, juodi pipirai). Tada bulves Kepti orkaitėje! SKANAUS :)

 Dar daugiau mega sveikų ir super gardžių patiekalų rasite mano bloge; www.grazinagum.lt       bei čia; 


Palikti komentarą


Atkreipkite dėmesį, komentaras turi būti patvirtintas prieš jį paskelbiant