Praleisti turinį

MUMIJO-SHILAJIT

MUMIJO-SHILAJIT Paskirtis: papildo maisto racioną augalinėmis skaidulomis bei bioaktyviomis medžiagomis. Mumijus suaktyvina mineralinių medžiagų apykaitą organizme. Jo poveikio dėka padidėja kalcio, kalio ir fosforo druskų – svarbių statybinių medžiagų, įeinančių į...

MUMIJO-SHILAJIT

Paskirtis: papildo maisto racioną augalinėmis skaidulomis bei bioaktyviomis medžiagomis. Mumijus suaktyvina mineralinių medžiagų apykaitą organizme. Jo poveikio dėka padidėja kalcio, kalio ir fosforo druskų – svarbių statybinių medžiagų, įeinančių į kaulų sudėtį – kiekis kraujyje.

MUMIJO-SHILAJIT

Mumijus - kalnų plyšiuose susidarantis balzamas. Tai kietos arba tąsios dervos pavidalo netaisyklingos formos gabalai. Liaudies medicinoje naudojamas kaulų lūžiams, žaizdoms, tuberkuliozei, akmenligei, virškinamojo trakto, kvėpavimo takų, odos ligoms gydyti. Pats kokybiškiausias - juodas, spindintis, minkštas mumijus. Mumijų sudaro 28 cheminiai elementai, 30 makro ir mikroelementų, 10 įvairių metalų oksidų, 6 rūšių amino rūgštys, vitaminai, eteriniai aliejai, dervos, vaškas ir kt. Šis balzamas padeda užgyti skrandžio opoms, gerina kepenų funkciją, stimuliuoja kraujodarą, antinksčių, skrandžio veiklą, stiprina imuninę sistemą.

Manoma, kad šis paslaptingas, legendinis, universalus preparatas savo poveikio galia pralenkia netgi įžymiąją „gyvenimo šaknį“ –ženšenį. Indijoje jis vadinamas Šiladžitu (Shilajit), o pas mus – mumijumi.

Gydomosios savybės: 
Mumijaus gydomąsias savybes lemia ypatinga jo sudėtis, kurioje yra biologiškai aktyvios medžiagos, 
plečiančios kraujagysles. Tai ypač svarbu gydant susirgimus, susijusius su kraujagyslių susiaurėjimu: hipertoniją, infarktą, sklerozę, galvos skausmus ir t.t. Mumijaus sudėtyje tyrinėtojai aptiko grybelius, panašius į peniciliną. Šie grybeliai suteikia mumijui baktericidines savybes, kurių dėka sėkmingai gydomos daugelis infekcinių ligų (dizenterija, tuberkuliozė), o taipogi ligos, susiję su uždegiminiais procesais – hemorojus, kaulų tuberkuliozė, grybeliniai susirgimai ir kai kurios egzemos rūšys.

MUMIJO-SHILAJIT

Mumijų, kaip kompleksinę priemonę, galima panaudoti gydant šias ligas:

Adenomą; alergiją; anginą; artritą; auglius; bronchinę astmą; bronchitą; inkstų ligas; skrandžio-žarnyno trakto ligas; opaligę; gastritą; tulžies akmenligę; cirozę; cistitą; cukrinį diabetą; haimoritą; hemorojų; hipertoniją; glaukomą; mastitą; migreną; neurodermitą; nudegimus; nušalimus; nutukimą; kaulų lūžimus; galvos smegenų sukrėtimus; paralyžių; pleksitą; prostatitą; radikulitą; reumatizmą; širdies-kraujagyslių ligas; tromboflebitą; jis tinka spuogų ir inkštirų gydymui; gripo gydymui ir profilaktikai; imuniteto stiprinimui; organizmo valymui; kepenų valymui, užsistovėjusios tulžies valymui ir t.t. Tai, toli gražu, nepilnas sąrašas ligų, kuriomis sergant patartina naudoti mumijų.

Mumijus suaktyvina mineralinių medžiagų apykaitą organizme. Jo poveikio dėka padidėja kalcio, kalio ir fosforo druskų – svarbių statybinių medžiagų, įeinančių į kaulų sudėtį – kiekis kraujyje. Jo įtakoje padaugėja kraujyje eritrocitų ir pakyla hemoglobino lygis, o dėl to pagerėja pažeistų audinių aprūpinimas krauju, taip pat yra stimuliuojamas visas organizmas, spartinami regeneraciniai procesai. 

Mumijus pasižymi dideliu biologiniu aktyvumu: padidina organizmo atsparumą nepalankiems išorinės aplinkos faktoriams, stiprina visą organizmą, detoksikuoja, slopina uždegimus, kovoja su bakterijomis, varo tulžį, stimuliuoja imuninės ir kraujo gamybos sistemų funkcijas, gerina medžiagų apykaitą.

Mumijus naikina reumatinius procesus, atveria užsikimšimus, šalina vandens-druskų apykaitos sutrikimus, stiprina lytinių liaukų veiklą.

Jis teigiamai veikia nervų sistemą. Turi savybę naikinti auglius ir spuogus, skatina tulžies išsiskyrimą. Jis labai efektyvus gydant ligas, susijusias su kraujagyslių skleroze, taip pat tinka gydant išsiplėtusias venas ir tromboflebitą.

Mumijus labai efektyviai padeda gydant kvėpavimo sistemos ligas: bronchitą, bronchinę astmą, tuberkuliozę, chronišką bronchitą. Taip pat cukrinį diabetą, vandenligę, akmenliges (tulžies pūslės, inkstų, šlapimo pūslės).

Mumijus padeda esant ligoms, susijusioms su skrandžio-žarnyno trakto veiklos sutrikimais: skrandžio opai, dvylikapirštės žarnos opai, gastritui.

Vartojant mumijų į vidų, jis tiesiogiai veikia ne tik stemplę ir skrandžio sieneles, bet ir visą organizmą, jį stiprindamas, stimuliuodamas imuninę sistemą ir regeneracinius procesus.

Mumijus įgijo labai svarbią reikšmę kaip kaulų audinio regeneracijos aktyvatorius ir kaip antiseptikas. Atlikti eksperimentai parodė, kad mumijus pašalina kapiliarų pralaidumo sutrikimus susijusius su histamino normos sutrikimais. Jis naudingas sergant ausų, dantenų, kepenų, širdies ligomis.

Mumijus puikiai veikia organizmą, padėdamas jam išgyventi sunkiomis sąlygomis. Tikslinga jį vartoti komplekse su kitomis priemonėmis, kai gydomasi nuo spindulinės ligos, kraujo vėžio.

Mumijus naudojamas išoriškai, įtrinant į odą, kai yra periferinės nervų sistemos susirgimai, radikulitai, neurodermitai, veido ir trišakio nervo neuralgija.

Mumijus teigiamai veikia žmogaus organizmą: stiprina ir atstato prarastą energiją. Jis ne tik stimuliuoja visą organizmą, bet ir pasižymi vietiniu poveikiu, puikiai užgydydamas žaizdas. Stimuliuojantis poveikis reiškiasi ir ląstelių lygmenyje: ląstelių skaičius didėja, nukleininių rūgščių ir bendrojo baltymo apykaita stiprėja. To dėka mumijus teigiamai veikia periferinės kraujotakos, kaulų smegenų, blužnies atstatymą. Tyrimai parodė, jog, kompleksiškai gydant ligonius, mumijus yra pakankamai efektyvi priemonė, padedanti greitai pašalinti pagrindines susirgimo priežastis, likviduoti uždegiminius procesus, pagerinti bendrą būklę ir savijautą.

Mumijus rekomenduojamas ne tik atsistatymo periodu – po operacijų, hepatito, širdies-kraujagyslių ligų (infarkto, insulto), bet ir sveikiems žmonėms. 

Kur gauti gero, tikro, gyvo mumijo? rasite cia:

Mumijaus vartojimas beveik neturi kontraindikacijų. Jis nesukelia alergijos. Jo neįmanoma perdozuoti: mumijaus perteklius iš organizmo pasišalina per kojų ir rankų pirštų panages (išsiskiria tamsi masė). Bet vis tik jis nerekomenduojamas vaikams, sergantiems šlapimtakių ar inkstų akmenlige, kad nepajudėtų organizme esantys akmenys.

Reguliariai ir teisingomis dozėmis vartojant mumijų organizmas aprūpinamas daugeliu būtinų vitaminų ir mikroelementų (siliciu, auksu, natriu, kalciu, geležim, nikeliu, titanu, chromu, variu, aliuminiu, cinku, bariu, manganu ir kt.; jų homeopatiškai mažos dozės veikia kaip stimuliatoriai). Be to, mumijuje yra iki 36% vertingų ir nepakeičiamų baltymų bei amino rūgščių (cisteino, lizino, gliutamininės rūgšties, glicino, serino, tirozino, tironino, metionino, leucino ir kt.). Vartojant mumijų sumažinama imunodeficitinių būsenų rizika, kas padeda įgyti stiprią sveikatą, žvalumą ir aktyvumą ilgiems metams.  

MUMIJO-SHILAJIT

Kaip ir kada gydytis mumijumi?

Medicininėje literatūroje sakoma, jog mumijaus preparatas naudojamas, gydant uždegiminius procesus, pūlines uždegimines ir infekcines žaizdas, tuberkuliozę, kaulų lūžius, virškinamojo trakto ligas, hemorojų, otitą ir daugybę kitų susirgimų.

Štai bronchinė astma gydoma, du kartus per dieną suvartojant po 0,2 – 0,5 g Mumijo, preparato ( ryte nevalgius ir vakare prieš miegą ). Gydymosi kursas – 25 – 28 dienos. Priklausomai nuo ligos sunkumo, prireikia 1 – 3 gydymo kursų su 5 dienų pertrauka tarp jų.

 Esant tromboflebitui, gerti po 0,25 – 0,3 g mumijo 20 – 25 dienas su 5 dienų pertrauka tarp gydymo kursų. Sumažėja skausmas, išnyksta galūnės patinimas, kraujyje padidėja eritrocitų ir hemoglobino.

 Sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis, angina, sloga, turint uždegiminių ir alerginių procesų, kosint,pravartu ryte ir vakare išgerti po 0,2 – 0,5 gr. mumijaus, sumaišyto su vandeniu, be to , skalauti gerklę 10 procentų mumijaus skiediniu. Priklausomai nuo ligos sunkumo, reikia 1 – 3 gydymo kursų. Vieno kurso trukmė 25 – 28 dienos su 5 dienų pertrauka.

 Susilaužius kaulus, išsinarinus sąnarius, susimušus, pasitempus raumenis ar raiščius, patyrus traumų, įsipjovusvartoti po 0,2 – 0,5 g. mumijo. Gydymosi kursas – 25 – 28 dienos, tačiau esant sunkesniems atvejams, prireikia 3 – 4 gydymosi kursų. Pertrauka tarp kursų – 5 dienos, tačiau mumijaus tepalais galima trinti odą visąlaik, be pertraukų. Pasak specialistų, mumijaus preparatas 13 – 17 dienų paankstina kaulų suaugimą.

 Turint kaulų tuberkuliozę,gerti po 0, 2 – 0,5 gramų mumijo dukart per dieną, iš viso 25 dienas. Pakartotino kurso galima griebtis po 5 dienų. 

Įsitaisius skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opą, kamuojantis nuo virškinamojo trakto, šlapimo pūslės ligų, kolito ar gastrito – dukart per dieną vartoti po 0,2 – 0,5 gr. mumijaus preparato ( nevalgius ryte ir prieš miegą vakare ). Gydymosi kursas – 25 – 28 dienos. Jeigu liga įsisenėjusi, po 5 dienų galima imtis pakartotinio kurso. Gydymosi laikotarpiu būtina saikingai maitintis ir vengti alkoholio. Skausmas paprastai praeina po 7 – 11 dienų nuo gydymosi pradžios. 

Esant pūliniam otitui, viduriniosios ausies uždegimui, klausos sumažėjimui– į ausis lašinami 3 – 4 lašai 10 procentų mumijaus skiedinio. Procedūra atliekama ryte ir vakare. Be to, pravartu pagerti mumijaus preparato – po 0,2 – 0,3 gramo, sumaišyto su pienu ir medumi. Mumijus padeda išsiskirti pūliams, pašalina skausmą ir sustiprina priešuždegiminę organizmo funkciją.

 Kamuojantis nuo pūlinių uždegiminių ir infekcinių žaizdų, nudegimų, opų, fistulių,odą tepti 10 procentų mumijo skiediniu, arba mumijaus tepalu, kartu geriant po 0,2 – 0,5 proc. mumijaus preparato dusyk per dieną. Sumažėja skausmas, išnyksta uždegimas, greičiau atsikuria audiniai.

Sergant hemorojumi, porą kartų per dieną ( ryte nevalgius ir vakare – prieš miegą ) – suvartoti  po 0,2 – 0,5 gr. mumijaus preparato. Gerti 25 dienas. Pakartotinis kursas – po 25 dienų. Be to, nuo hemorojaus padeda specialūs mumijaus tepalai, teptis reikia 3 – 4 mėnesius, su pertraukomis. 

Kur įsigyti gero, neperkaitinto, gyvo mumijo? GOLDEN MUMIJO ŠILAJIT

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti