Praleisti turinį

Kas per dalykas yra detoksikacija ir kam ji reikalinga?

Kas per dalykas yra detoksikacija ir kam ji reikalinga? Žmogaus organizme gyvena blogosios ir gerosios bakterijos. Gerosios bakterijos klesti deguonies priturtintoje terpėje. O blogosios bakterijos, vėžio ląstelės, infekcijos, virusai, parazitai...

Kas per dalykas yra detoksikacija ir kam ji reikalinga?

Žmogaus organizme gyvena blogosios ir gerosios bakterijos. Gerosios bakterijos klesti deguonies priturtintoje terpėje. O blogosios bakterijos, vėžio ląstelės, infekcijos, virusai, parazitai renkasi anaerobinę, t.y. mažai deguonies turinčią aplinką, joms yra labai sunku išgyventi deguonies prisotintoje aplinkoje.

Todėl yra labai svarbu papildyti savo kūną šiuo mums gyvybiškai svarbiu elementu – deguonimi. Taip pat labai svarbu atstatyti fermentų trūkumą, kuris atsiranda maitinantis rūgštiniu maistu-kepimas, pervirimas, skrudinimas, miltiniai, pieno produktai bei gausi gyvūninės kilmės produktų mityba.

Žarnynas šalina ne tik maisto atliekas, bet ir mirusias mūsų organizmo ląsteles ir audinius, kaip fizinės ir veiklos pasekmę. Jeigu jos nepašalintos, tai sukelia baltymų irimą, kuris didina toksemiją – kraujo apnuodijimą arba acidozę – rūgštingumo didinimą. Tokių organizmo atliekų susikaupimas kenkia mūsų sveikatai gerokai daugiau nei manoma, todėl jų pašalinimas yra viena iš svarbiausių priemonių, siekiant teigiamų rezultatų.

Viso to pasekmėje negalavimai su žarnynu, odos problemos.

Organizme svarbiausias yra kraujo pH, kuris svyruoja nuo 7,35 iki 7,45. Kaip matote, kraujo pH svyravimas yra labai nedidelis, tačiau net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos pakeičia organizmo elektrocheminius procesus.

Jei žmogus maitinasi sveikai – valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą − organizmas lengvai palaiko optimalų pH balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai: cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki hidrinti riebalai.

Visi šie produktai labai rūgština organizmą, o per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas. 

Ką daro mūsų organizmas, kurių nebegali pašalinti, nes tam jau nepakanka inkstų, odos,, plaučių ar žarnyno šalinimo pajėgumų? Jis sukuria laikinas saugyklas, baisius teršalų sąvartynus, kuriuose laikinai kaupia atliekas, kad vėliau tinkamai progai pasitaikius, jas būtų galima iš organizmo pašalinti. Dauguma nuodingųjų medžiagų yra rūgštinėje terpėje arba pačios gamina rūgštis tol, kol sunaikinamos. Tačiau kur jos yra laikomos iki pašalinant iš organizmo?

Svarbiausiuose organuose (širdyje, smegenyse, plaučiuose) nuodingosios medžiagos savisaugos sumetimais negali būti kaupiamos. Tačiau kūne yra daug kitų vietų, kurios prispyrus bėdai gali pakelti didesnį krūvį. Riebaluose tirpstančios nuodingosios medžiagos paprasčiausiai pernešamos į riebalinius audinius ir ten kaupiamos. 

Kai rūgščių saugyklos perpildytos, tada jos pereina į sąnarius ir pasireiškia kaip podagros priepoliai-pirštų sąnarių tinimas, skausmas. Būtent tose vietose nusėda šlapimo rūgšties kristalai, kai biologiškai tam skirtos saugyklos perpildytos. 

Kai organizme nuolat per daug rūgščių, jos pagaliau pradeda kauptis raumenyse. Pirmiausia jungiamajame audinyje, tada sąnariuose ir sausgyslėse, o po to - raumenyse ar jų grupėse, kuriuos rečiausiai naudojame. Šie raumenys veikiami rūgščių, tampa nejudrūs ir būna linkę į mėšlungius. procesas tęsiasi toliau. Iš raumenų rūgštys patenka į raiščius, kurie palaiko sąnarių judrumą.Taip prasideda reumatas.

Be to rūgštinė terpė kenkia raudoniesiems kraujo kūneliams.

Organizmas balansuoja pH ir kiek galėdamas stengiasi palaikyti optimalų kūno pH, bet už tai mokame brangiai: tam,  kad neutralizuotų susikaupusią rūgštį, organizmas iš kaulų ir kitų gyvybiškai svarbių organų ima šarminius mineralus: kalcį, magnį, kalį ir kt. Taip pat yra manoma, kad organizmas gamina cholesterolį ir tam, kad jis apsaugotų nuo organizme cirkuliuojančios perteklinės rūgšties.

Tai taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl siaurėja kraujagyslės. Perteklinė rūgštis riebalų forma yra atidedama į įvairius organus.

Yra manoma, kad žemas pH skatina trigliceridų gamybą (kraujyje esanti riebalų forma), kurie vėliau atsiduria ant jūsų juosmens, šlaunų, kraujagyslių sienelių ir kitų kūno organų. Riebalų kaupimas taip pat šiek tiek padeda neutralizuoti pH, todėl šiandien tiek daug viršsvorio turinčių žmonių. Ir dėl to labai sunku tų riebalų atsikratyti. Norint lieknėti, vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti – normalizuoti pH.

Yra daugybė atvejų, kai žmonės, subalansavę pH, sugebėjo lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti perteklinių kilogramų.

Dar viena vieta, kur yra kaupiama perteklinė rūgštis – sąnariai, iš čia ir jų ligos – artritas, podagra (tai artrito forma, kaip rūgšties kristalai, kurie normaliai turėtų būti pašalinami per inkstus, renkasi sąnariuose, ir taip sąnariai patinsta, tampa skausmingi) ir kitos.

Nepaisant organizmo pastangų, jei žmogus laikui bėgant nieko nedaro, organizmas išsekina šarminius rezervus ir dėl to tarpląstelinis skystis ir net kraujas tampa vis rūgštesnis.

Tai labai paveikia ląstelių funkciją – energijos gamybą, ir dėl to žmonės jaučiasi pavargę (tik pažvelkit aplinkui, kiek daug žmonių šiandien nuolat skundžiasi nuovargiu).

Perteklinė rūgštis sumažina ląstelių atsparumą ir tinkamo atsinaujino funkciją bei sumažina deguonies pristatymą į ląsteles. Mažas deguonies kiekis ląstelėse leidžia veistis virusams ir bakterijoms (sumažėjus deguonies kiekiui organizme, prislopinama imuninė sistema, ir taip nebesugebama atsiginti nuo infekcijų). Rūgšti ir mažai deguonies turinti organizmo aplinka labai palanki vėžinėms ląstelėms – visų vėžininkų pH yra labai žemas, ir organizmas yra labai „užrūgštėjęs“.

Stresas rūgština ir sendina organizmą.

 7 dienų „super detox mitybos programa“ – perėjimas į naują sveikatos, savijautos lygį. Subalansuoti ir kruopščiai apgalvoti septynių dienų maisto receptai, kurie žingsnis po žingsnio padės atstatyti organizmo pusiausvyrą, atnaujins ir sugrąžins energiją bei suformuos natūralius įpročius rūpintis savimi bei maitintis sveikiau.

Visi receptai atrinkti taip, kad Jūsų organizmas gautų visas reikalingas ir pačias maistingiausias medžiagas, o kartu detoksikuotų, pilnavertiškai maitintų bet tuo pačiu ir neapkrautų virškinimo sistemos.

Mūsų organizmas yra unikalus. Tik reikia jam padėti atsikratyti per laiką sukauptais toksinais, kad vėl natūraliai funkcionuotų ir vėl galėtume girdėti tikruosius jo poreikius.

https://www.grazinagum.lt/collections/elektronines-knygos/products/7-dienu-super-detox-mitybos-programa

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti