Praleisti turinį

HORMONAI. Organų ir hormonų ryšys. 1dalis.

Žodis „hormonas“ yra graikų kilmės, o tai reiškia „sujaudinti“. Ką stimuliuoja hormonai? Kaip ir už ką?  ️Visų pirma, hormonai veikia mūsų emocinį foną, daro mus imlesnius, pažeidžiamus ar atkaklesnius, nuolankius....

Žodis „hormonas“ yra graikų kilmės, o tai reiškia „sujaudinti“. Ką stimuliuoja hormonai? Kaip ir už ką?

 ️Visų pirma, hormonai veikia mūsų emocinį foną, daro mus imlesnius, pažeidžiamus ar atkaklesnius, nuolankius.

Nuo emocijų kūnas gali atsipalaiduoti ar spazmuoti, sukeldamas diskomfortą ir stresą tam tikriems organams. Dėl to į šią sritį tiekiama mažiau kraujo, o tai reiškia, kad sumažėja ir aprūpinimas maistinėmis medžiagomis bei hormonais, o tai lemia endokrininių organų veiklos pablogėjimą ir tolesnį hormonų pusiausvyros sutrikimą.

Lygiai taip pat, kaip hormonai, kaip patogenai, liepia organams dirbti arba ilsėtis.

 

Taigi pakalbėkime apie organų ir hormonų ryšį.

  Endokrininės liaukos tiekia visas savo gaminamas medžiagas tiesiai į organizmo kraują. Ši savybė atsispindi jų pavadinime (endokrininė liauka arba vidinės sekrecijos liauka), sudarytame iš graikiškų žodžių „endo“ – „giliai“ ir „crino“ – „išskiriu“.

Pagrindinės endokrininės liaukos apima:

 pagumburio;

 hipofizė;

epifizė;

 skydliaukės;

 prieskydinės liaukos;

 kasos salelių ląstelės;

 antinksčių liaukos;

 vyrų sėklidės ir moterų kiaušidės;

 placenta nėštumo metu.

 

  Pagumburys yra endokrininių liaukų hormonų gamybos ir jų patekimo į kraują reguliavimo centras.

Jis yra smegenyse, būtent jose susidaro hormonai, vadinami „Liberinais“ – kito centrinio endokrininio organo – hipofizės – stimuliatoriai.

Liberinai į hipofizę „ateina“ iš pagumburio ir skatina hipofizę gaminti savo hormonus – tropinus (o pagrindinis jų yra augimo hormonas „Somatotropinas“).

Iš hipofizės augimo hormonas patenka į kraują ir veikia visas ląsteles bei organus, stimuliuodamas baltymų ir nukleorūgščių biosintezę, ląstelių dalijimąsi, audinių augimą ir visą organizmą.

Tačiau kepenys yra labiau skatinamos prohormonų, visų endokrininių organų statybinės medžiagos, augimui.

 Beje, kepenys vaidina pagrindinį vaidmenį hormonų apykaitoje. Sintetina medžiaga, dalyvaujanti visų kūno organų ir audinių ląstelių membranų formavime – Cholesterolis, iš kurio susidaro visi steroidiniai hormonai (androgenai, gliukokortikoidai, estrogenai, aldosteronas).

 Sutrikus kepenų funkcijai organizme, padidėja antinksčių žievės hormonų kiekis, kuris nėra visiškai suskaidomas, todėl atsiranda daug ligų.

Taigi dėl mineralokortikoidinio hormono (aldosterono) kaupimosi organizme vanduo ir natris išlieka organizme, todėl atsiranda edema, padidėja kraujospūdis ir kt.

  Taip pat kepenys iš esmės inaktyvuoja skydliaukės hormonus, insuliną, lytinius hormonus, antidiuretinius hormonus, taip pat neurotransmiterius (serotoniną, katecholaminus, histaminą ir kitas medžiagas), jei buvo staigus šuolis. Taigi, kepenys padeda išlaikyti pusiausvyrą formuojant ir panaudojant hormonus.

 Tai yra jūsų atkūrimo grandinė:

mikroflora ir žarnynas

skydliaukės, kasos ir kt.

Taigi palaipsniui, neperšokę jokio etapo, pasieksite savo sveikatos pabudimą.

 

Kiekvienais metais mokslas vis labiau atpažįsta kūną, atranda naujų hormonų ir tiria, kaip jie sąveikauja su visais organais. Taigi noriu apibendrinti viską, kas buvo pasakyta anksčiau.

 

Hormonų susidarymas turi ilgą grandinę:

 tai prasideda nuo kokybiško jūsų gleivinės darbo, nuo bakterijų balanso;

tada hormoninė sistema pereina prohormonų susidarymo stadiją kepenyse ir šios dalelės patenka per endokrininius organus, kad susidarytų patys hormonai, o pirmiausia į antinksčius, kiaušides, į placentą nėštumo metu ir į sėklides- Vyrams.  ir tik tada, esant kokybiškam šių organų darbui, galima kalbėti apie kasos, skydliaukės ir kitų endokrininių organų darbą.

Pratęsimas dar bus.....

rekomenduojame Moters sveikatai papildą 'MOTERIMS"-

Šis maisto papildas sukurtas iš kruopščiai atrinktų ir tarpusavyje suderintų augalinių komponentų būtent moterims, siekiant išsaugoti jų moterišką gyvenimo ritmą.

Šis produktas skirtas: padėti sureguliuoti mėnesinių ciklus, sumažinti klimakterio periodo požymius, palaikyti moters seksualinę funkciją bei visą urogenitalinės sistemos sveikatą. 

Standusis smidras gali padėti sureguliuoti mėnesinių ciklus ir sumažinti klimakterio periodo požymius. 

Kininis skudutis, dar žinomas kaip dong-quai, skirtas moterų sveikatai palaikyti, jų urogenitalinės sistemos sveikatai. 

Shilajit gali padėti palaikyti: psichinę ir kognityvinę funkciją; mėnesinių ciklo komfortą ir balansą; vyrų ir moterų seksualinę funkciją; normalizuoti kūno svorį; riebalų ir cukraus apykaitą; šlapimo sistemos ir prostatos sveikatą.

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti