Aštri pomidorinė sriuba


Aštri pomidorinė sriuba,

laabai patinka sveiki ir greit paruošiami patiekalai

 Ši sriubytė man yra Tobula! Gardi, soti, maistinga ir itin greit paruošiama! Mėgiama nuo pat pavasario iki vėlyvo rudens,

 Į trintuvą /blenderį dedame:

2 vnt pomidorai,

0,5 raudonos paprikos (nebūtinai)

3-4 vnt saulėj dž.pomidorai,

2 v.š šalto spaudimo aliejaus, česnakas, kajenas, žiupsnelis druskos,

0,5 stiklinės mirkytų saulėgrąžų.

Pilame vandens iki apsėmimo. Triname. Galima pilti karštą vandenį.

Bus kaip virta, bet išsaugota maistinė vertė.

Gardiname "marinuotais" raudonais svogūnais, žaliais svogūnų laiškais, cukinijų juostelėmis. Apšlakstome aliejumi.

Kaip "marinuoti" svogūnus? Plonai sutarkuotą svogūną sumaišyti su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Palikti 15 min. Galima dėžutėje laikyti šaldytuve. vartoti ne tik sriubai, bet ir salotoms, sumuštiniui gardinti. Galima dvartoti ruosiant sushi.

Skanaus! Gražina Gum 

Dar daugiau panašių receptų rasite knygose "Super sveikata", "RESTARTAS" www.grazinagum.lt 


Palikti komentarą


Atkreipkite dėmesį, komentaras turi būti patvirtintas prieš jį paskelbiant