Praleisti turinį

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei šarmina organizmą?

Rūgščių/šarmų pH – pusiausvyra organizme – itin svarbus sveikatos rodiklis. Organizme svarbiausias yra kraujo pH, kuris svyruoja nuo 7,35 iki 7,45. Kaip matote, kraujo pH svyravimas yra labai nedidelis, tačiau...

Rūgščių/šarmų pH – pusiausvyra organizme – itin svarbus sveikatos rodiklis.

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei

Organizme svarbiausias yra kraujo pH, kuris svyruoja nuo 7,35 iki 7,45. Kaip matote, kraujo pH svyravimas yra labai nedidelis, tačiau net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos pakeičia organizmo elektrocheminius procesus.

Jei žmogus maitinasi sveikai – valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą − organizmas lengvai palaiko optimalų pH balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai: cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki hidrinti riebalai.

Visi šie produktai labai rūgština organizmą, o per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas. 

Ką daro mūsų organizmas, kurių nebegali pašalinti, nes tam jau nepakanka inkstų, odos,, plaučių ar žarnyno šalinimo pajėgumų? Jis sukuria laikinassaugyklas, baisius teršalų sąvartynus, kuriuose laikinai kaupia atliekas, kad vėliau tinkamai progai pasitaikius, jas būtų galima iš organzimo pašalinti. Dauguma nuodingųjų medžiagų yra rūgštinėje terpėje arba pačios gamina rūgštis tol, kol sunaikinamos. Tačiau kur jos yra laikomos iki pašalinant iš organizmo?

Svarbiausiuose organuose (širdyje, smegenyse, plaučiuose) nuodingosios medžiagos savisaugos sumetimais negali būti kaupiamos. Tačiau kūne yra daug kitų vietų, kurios prispyrus bėdai gali pakelti didesnį krūvį. Riebaluose tirpstančios nuodingosios medžiagos papraščiausiai pernešamos į riebalinius audinius ir ten kaupiamos. 

Kai rūgščių saugyklos perpildytos, tada jos pereina į sąnarius ir pasireiškia kaip podagros priepoliai-pirštų sąnarių tinimas, skausmas. Būtent tose vietose nusėda šlapimo rūgšties kristalai, kai biologiškai tam skirtossaugyklos perpildytos. 

Kai organizme nuolat per daug rūgščių, jos pagaliau pradeda kauptis raumenyse. Pirmiausia jungiamajame audinyje, tada sąnariuose ir sausgyslėse, o po to - raumenyse ar jų grupėse, kuriuos rečiausiai naudojame. Šie raumenys veikiami rūgščių, tampa nejudrūs ir būna linkę į mėšlungius. procesas tęsiasi toliau. Iš raumenų rūgštys patenka į raiščius, kurie palaiko sąnarių judrumą.Taip prasideda reumatas.

Be to rūgštinė terpė kenkia raudoniesiems kraujo kūneliams.

Organizmas balansuoja pH ir kiek galėdamas stengiasi palaikyti optimalų kūno pH, bet už tai mokame brangiai: tam,  kad neutralizuotų susikaupusią rūgštį, organizmas iš kaulų ir kitų gyvybiškai svarbių organų ima šarminius mineralus: kalcį, magnį, kalį ir kt. Taip pat yra manoma, kad organizmas gamina cholesterolį ir tam, kad jis apsaugotų nuo organizme cirkuliuojančios perteklinės rūgšties.

Tai taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl siaurėja kraujagyslės. Perteklinė rūgštis riebalų forma yra atidedama į įvairius organus.

Yra manoma, kad žemas pH skatina trigliceridų gamybą (kraujyje esanti riebalų forma), kurie vėliau atsiduria ant jūsų juosmens, šlaunų, kraujagyslių sienelių ir kitų kūno organų. Riebalų kaupimas taip pat šiek tiek padeda neutralizuoti pH, todėl šiandien tiek daug viršsvorio turinčių žmonių. Ir dėl to labai sunku tų riebalų atsikratyti. Norint lieknėti, vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti – normalizuoti pH.

Yra daugybė atvejų, kai žmonės, subalansavę pH, sugebėjo lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti perteklinių kilogramų.

Dar viena vieta, kur yra kaupiama perteklinė rūgštis – sąnariai, iš čia ir jų ligos – artritas, podagra (tai artrito forma, kaip rūgšties kristalai, kurie normaliai turėtų būti pašalinami per inkstus, renkasi sąnariuose, ir taip sąnariai patinsta, tampa skausmingi) ir kitos.

Nepaisant organizmo pastangų, jei žmogus laikui bėgant nieko nedaro, organizmas išsekina šarminius rezervus ir dėl to tarpląstelinis skystis ir net kraujas tampa vis rūgštesnis.

Tai labai paveikia ląstelių funkciją – energijos gamybą, ir dėl to žmonės jaučiasi pavargę (tik pažvelkit aplinkui, kiek daug žmonių šiandien nuolat skundžiasi nuovargiu).

Perteklinė rūgštis sumažina ląstelių atsparumą ir tinkamo atsinaujino funkciją bei sumažina deguonies pristatymą į ląsteles. Mažas deguonies kiekis ląstelėse leidžia veistis virusams ir bakterijoms (sumažėjus deguonies kiekiui organizme, prislopinama imuninė sistema, ir taip nebesugebama atsiginti nuo infekcijų). Rūgšti ir mažai deguonies turinti organizmo aplinka labai palanki vėžinėms ląstelėms – visų vėžininkų pH yra labai žemas, ir organizmas yra labai „užrūgštėjęs“.

Stresas rūgština ir sendina organizmą.

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei

Norint šarminti organizmą, pirmiausia reikia atsisakyti ar bent sumažinti organizmą rūgštinančių produktų: cukraus, baltos duonos ir baltų miltų gaminių, baltų ryžių, nesveikų riebalų (hidrogenizuoti: margarinas, tepieji mišiniai, riebalai, kuriuose vyrauja omega 6,  sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejai), gyvulinės kilmės baltymų (juo derėtų vartoti saikingai, ar kurį laiką visai nevartoti), mėsos, pieno produktų.

Organizmą labai rūgština kava, alkoholis, energetiniai gėrimai. Visų šių gėrimų reikia atsisakyti ir juos keisti vandeniu. Beje, norit neutralizuoti stiklinę kavos ar kolos (joje esančią rūgštį), reikia bent keturių stiklinių vandens.

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei

Kas šarmina organizmą?

Organizmą labai šarmina švieži vaisiai ir daržovės, įvairūs daigai, šviežios sultys, žalieji kokteiliai, valgykite kuo daugiau žalialapių daržovių, citrina su vandeniu, bėgimas bei kitos sporto šakos, gilus kvėpavimas − tai geriausias būdas palaikyti optimalų organizmo pH. Naudokite tokius produktus kaip, pelyno arbata, kokoso aliejus, imbieras, garstyčios, raugintos daržovės-kopūstai, burokėliai. Jei valgote sėklas ir riešutus, tai juos naudingiau palaikyti vandenyje bent keletą valandų.

Taip pat galima vartoti geros kokybės šarminius mineralus: kalcį, magnį, kalį.

 MSM (methyl sulfonyl methane), kuris įeina į „ELIKSYRO“ sudėtį.

Taip pat šio produkto sudėtyje yra visas spektras augalų, uogų, maistingų jūros dumblių, kurie džiovinti iki 42 laipsnių temperatūroje, todėl maistinė vertė maksimaliai išlaikoma.

Būtent „ELIKSYRAS“ padeda organizme palaikyti šarmų (pH) pusiausvyrą. Rekomenduotina naudoti ilgesnį laikotarpį (2-3mėn.) kas dieną.

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei

Vartojimo būdas: 1-2 arbatinius šaukštelius (4 g) per dieną įmaišyti į sultis, vaisių ar daržovių kokteilius. Gerti galite ryte, tarp valgių su vandeniu. Tinka sportuojantiems.

Taip pat galite taikyti šarminę detoksikacinę iškrovos "7dienų super detox mitybos programa" kartu tam skirtais specialiais produktais: Švara, Eliksyras, Verminus, kurie padeda atkurti pH. Rezulatas stulbinantis: turime daugiau energijos, lengvai tirpsta kilogramai, kurie iš tiesų yra taip vadinami „šlakai“.

Detoksikacinę iškrovos programą galite rasti čia: https://goo.gl/uj5t8g

bei www.grazinagum.lt el.krautuvėje

Šarminantys produktai, turintys daug kalio, magnio arba kalcio ir(arba) mažai fosforo, sieros, chloro: 

Rūgštinė ir šarminė terpė. Kokie produktai rūgština bei
- Daržovės: agurkai, baklažanai, burokėlių lapai, brokoliai, bulvės, cukinijos, daigintos pupelės, grybai, kopūstai, moliūgai, morkos, porai, žiediniai kopūstai, salierai, salotos, svogūnai, ridikėliai, rauginti kopūstai, špinatai, pomidorai. 
- Vaisiai: abrikosai, avokadai, apelsinai, arbūzai, avietės, braškės, citrinos, datulės, džiovintos slyvos, gervuogės, juodieji serbentai, kriaušės, obuoliai, žalioji citrina, mėlynės.   
- Prieskoniai: mėtos, pipirnė, krapai, česnakai. 
- Pieno produktai: ožkos pienas, išrūgos, sojos pienas, Tofu (sojos varškė). Neutralūs pieno produktai - kefyras, pasukos. 
- Kiti produktai: alyvuogių aliejus, kviečių želmenys, medus, migdolai, pienės.

Rūgštinantys produktai: 
- Grūdai: kukurūzų dribsniai, pilno grūdo kukurūzai ir grikiai. 
- Pieno produktai: grietinė, grietinėlė, varškė, jogurtas 
- Mėsa: antiena, kiauliena. 
- Žuvis: karpis, menkė, paltusas, silkė, upėtakis, krevetės. 
Rūgštis sukelia ir visiems žinomi sveikatos priešai - alkoholis, rūkalai, kava. Gali atrodyti labai keista, bet organizmo rūgštiniam ir šarminiam balansui ne mažiau įtakos turi ir gyvenimo būdas. Stresas, nuolatinis skubėjimas, nejudrumas taip pat gali tapti rūgštėjančio organizmo priežastimi.

info- Lietuvos sveikata

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti